top of page

Griet Muyshondt

oprichter van Levenscirkel, fulltime yogadocente, allround teacher

Follow Us

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Yoga is veel meer dan mijn beroep. Het is mijn leven. Het is een passie, een levensbehoefte, net als mindfulness, meditatie en de natuur.

 

Reeds als tiener was was ik op zoek naar manieren om rust te vinden in een voor mij vaak te drukke wereld. Toen yoga op mijn pad kwam, leek het dan ook een oude bekende. Yoga hielp me om te gaan met de ontrust buiten en binnen mezelf. Maar bovenal bevrijdde het me van laagjes die bovenop mezelf waren komen te liggen. Overtuigingen, waarden, normen, ... die niet bij me pasten en mijn ruimte tot écht leven beperkten. Ook toen ik door het leven heftig door elkaar werd geschut en ik mezelf voelde wankelen, hielp yoga me om vanuit zachtheid toch overeind te blijven staan. Yoga was en is nog steeds een trouwe vriend die me doorheen de uitdagingen van het leven maakte tot wie ik nu ben, en tot op vandaag mij helpt verder te groeien. 

Ik geniet ervan om telkens weer te zien hoe yoga ook andere mensen laat groeien op hun pad, elk op zijn eigen intrinsieke manier en tempo. Zonder prestatiedrang en met heel veel zachtheid. Want zachtheid? Dat is volgens mij de enige weg... via zachtheid kom je tot BEWUST ZIJN.

Welkom bij Levenscirkel! 

 

Mijn opleidingspad
 

 

Bij het begin van mijn yogapad als teacher richtte ik mij voornamelijk naar kinderen. Ik volgde opleidingen in kleuter-, kinder- en tieneryoga en verdiepte mij in heart- & mindfulness, specifiek voor kids & teens. Met het aanbod van Levenscirkel hoop ik de kinderen en jongeren een rustplek aan te bieden, temidden van die overdrukke maatschappij. Gaandeweg ben ik mijn eigen opleidingen in kleuter-, kinder- en tieneryoga gaan uitwerken. In 2022 zal het de 8ste keer zijn dat ik die opleidingen organiseer. Sinds 2021 is Levenscirkel een officiële teacher's location voor opleidingen in Wobbelyoga en dit als resultaat van een mooie en pure samenwerking met Rianne Roodbeen, oprichtster van Wobbelyoga. Na de kinderen, verdiepte ik mij in de opleidingen voor volwassenen. Telkenmale koos ik bewust voor internationaal erkende Teacher Trainingen, zoals de (200u) Anusara Yoga van Joachim Meire. Voorjaar 2018 kwam er Prenatal yoga bij, dankzij Carla Anselm (Open Sky Yoga Center, US) en zo bereik ik mama én ongeboren kind. De oh zo pure en oh zo inspirerende Mirjam Wagner leidde mij op in de Yin Yoga, in beginners en advanced. De ongelooflijke Boban Krstic leerde mij de Aerial ofwel hangmatyoga aan, met zowel de dynamische versie, als de restorative yoga poses. Hormoonyoga kwam erbij, en verdieping in de pranayama (ademhalingstechnieken) En mijn leerproces gaat verder, via constante workshops van internationale teachers, opleidingen of lezingen, in mindfulness, ademhalingstechnieken, yoga en in de holistische visie van gezondheid.

Levenscirkel logo cirkels apart oranje.png
Levenscirkel logo cirkels apart geel-1.png
Levenscirkel logo cirkels apart oranje.png
Levenscirkel logo cirkels apart rood.png

"De drijvende kracht achter Levenscirkel is Griet. Ik kwam bij haar in coronatijd terecht omdat ik graag wou starten met Yoga maar gefrustreerd geraakte door de vele online startersfilmpjes waar helaas geen rekening gehouden wordt met de individuele situatie van de startende yogi. Ik startte een persoonlijk coaching traject van 12 weken dat omwille van de lockdownmaatregelen online moest doorgaan. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek startten we met Yoga waarbij Griet die oefeningen koos die zowel fysiek als emotioneel bij mij pasten. Daardoor kreeg ik vertrouwen in mezelf en werd een goeie basis gelegd voor blijvende zin en plezier in Yoga. Ook mijn lichamelijke kwaaltjes zijn grotendeels overwonnen. Ik volg nog steeds wekelijks lessen bij Griet. Een echte aanrader!"
 

- Veerle Spapens - 

bottom of page