top of page

Start 2 BoJo Yoga

Met een bamboestok krachtig en evenwichtig yoga beoefenen

Zin in iets nieuws? Welkom in deze nieuwe beginnersreeks, uitgewerkt door yogateacher Jurgen. Tijdens een zware ontsteking in het schoudergewricht zocht Jurgen naar een andere toegankelijke manier om verder yoga te beoefenen. Zo kon hij spieren, bindweefsel en schoudergewricht mobiel houden en laten herstellen.

 

Hij ging terug naar zijn passie in het vendelzwaaien, vertraagde een aantal basis zwaaibewegingen, en paste de stok aan. De combinatie van yoga en vendelen vulde hij verder aan met met de grote variatie aan stokoefeningen wereldwijd.

Vanwaar de benaming BoJo Yoga?

Jo (letterlijk vertaald "stok" ) en Bo (letterlijk vertaald "staf") zijn oefenwapens of houten stokken, die in veel verschillende traditionele gevechtsporten worden gebruikt zoals bijv aikido en jiu-jitsu. De oorsprong is terug te vinden in het feodale Japan van de 15de eeuw. Door een ban op het gebruik van wapens bij de gewone bevolking en monniken op het eiland Okinawa, zocht men naar een alternatief om zich te verdedigen tegen overvallen van de wel gewapende samoeraiclans. Men vervaardigde uit houten landbouwgereedschappen de Bo en Jo. In deze lessen draaien we de tijd terug en gebruiken we deze stokken niet als wapen maar als hulpmiddel bij de yogaoefeningen. Jurgen gebruikt 2 stok-maten: de Bo is 182cm lang, de Jo meet 126cm. Verwacht geen gevechtsport, maar een echte yogales waar de Bo/Jo verlengt, verzacht, versterkt of je beweging vergemakkelijkt.

Deze lessenreeks helpt jou in

  • bewustwording (leren omgaan met de reikwijdte van de stok)

  • loslaten (leren vertrouwen op het gebruik van een Bo of Jo in de yogahoudingen

  • grenzen stellen (leren jouw tempo aan te passen aan de stok)

  • zelfgroei (leren in het toepassen van de basisbewegingen tot  meer complexe)

Opgelet

Ben jij herstellende van een polsfractuur of heb jij overduidelijk overbelaste polsen? Dan is dit niets voor jou.

Wat breng je mee?

Alles gaat outdoor door, omdat we veel plaats in beslag nemen met de zwaaibewegingen. Kleed je dus aan in laagjes, bestand tegen eventueel wat koude wind. Een miezertje regen houdt ons niet tegen. Jouw yogamat hoeft ook niet de nieuwste te zijn, aangezien je ze neerlegt in het gras. Voorzie ook een drinkbus water.

Follow Us

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Wanneer

5-delige reeks op zondag van 10u tot 11u

7 + 14 + 21 mei & 4 + 11 juni

De lesreeks start vanaf 5 deelnemers. Max. 10 deelnemers.

Docent

Prijs

Prijs voor dit pakket van 5 lessen: €80 
Je betaalt dus voor de 5 lessen als 1 geheel, zodat jij jezelf de kans geeft om iets op te bouwen.

Probeer je liever les per les? Of misschien ben je niet alle lesdagen vrij? Kies dan voor een enkele lesbeurt aan €16, al dan niet van jouw 10- of 20-beurtenkaart.

Meenemen

yogamat

Locatie

outdoor, op de stilteplek van Levenscirkel, Poverstraat 16A, 1700 Sint-Martens-Bodegem

Parkeren doe je het beste op het Dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem (op minder dan 5 min. stappen)​

Levenscirkel logo cirkels apart oranje.png

Inschrijven

Is dit jouw eerste reservatie bij Levenscirkel?


Reserveren doe je ALTIJD ONLINE, via de online agenda van MomoYoga. De eerste keer voer jij jouw gegevens in. Vanaf dan kan jij eenvoudigweg jouw lessen reserveren, verplaatsen of annuleren. 

 

Annuleren kan kosteloos tot 4 uur voor het startuur. Annuleer je nadien, dan wordt die beurt van jouw tegoed afgetrokken.

Levenscirkel logo cirkels apart geel-1.png
Levenscirkel logo cirkels apart oranje.png
Levenscirkel logo cirkels apart rood.png

" Een aantal jaar geleden met een klein bang hartje mijn eerste stapjes in de yogawereld gezet. Maar tijdens die eerste les stelde Griet mij met haar rust en zachte stem al helemaal op mijn gemak. Sindsdien is het echt elke week uitkijken naar een nieuwe les. Ook onze meisjes vonden de weg naar de yogastudio en komen elke keer met een blij gezichtje weer naar buiten. Zo blij dat Griet en Levenscirkel op mijn pad zijn gekomen!"
 

- Emmy Michiels - 

bottom of page